képzőművészet

Kedves látogató, képzeld magad egy kiállítóterembe! Itt lépj be, és barangolj ráérősen a szobákban a képekre kattintva. Találkozhatsz a legújabb növényekkel festett textil képeimmel, művészkönyveket és grafikákat, de tükröt, kavicsokat, zöldséget… ha nem sietsz, talán kincset is találsz.

textil és divat

Üdv a természet műhelyében! Hálával tölt el hogy erdők-mezők kincseivel dolgozhatom, és ez napról napra szorosabbra fűzi a kapcsolatomat az élővilággal. Vásznaim festőanyagát az indigó kivételével magam gyűjtöm és készítem elő, és a körülöttem termő festőnövények használata minduntalan intuitív játékra hív.
A vásznakat a tradicionális japán shibori techinkával hajtogatom, kötözöm, varrom, préselem festés előtt. A gyakran hosszú, precíz munka ellenére minden bandázs kibontása meglepetés. Ahogy a növények pontosan ki nem számítható színeredménye, ez is egyfajta alázatot követel. A megengedését annak, hogy végülis a minta alkossa önmagát.
A természet és önmagunk védelmében csak kíméletes anyagokat és technikákat használok. Tisztán növényi alapú vásznaimat igyekszem organikus forrásból beszerezni, keresem a helyi készítőket és újrahasznosítok.