TENGERTÁNC • shibori kendő workshop indigóval

Kikapcsol és feltölt, ha új kreatív technikákban mélyedhetsz el? Szereted az egyedi textileket, és akár otthon is folytatnád az alkotást a megszerzett tudással? Gyere, tanuld meg és próbáld ki velünk a shibori festést!

Ezen a workshopon megismerheted a tradicionális japán shibori alap technikáit, és megtapasztalhatod a valódi indigóval való festés csodás, izgalmas folyamatát. Textilmintákon próbálhatod ki a számodra legérdekesebb motívumokat, s végül elkészítheted a saját egyedi, pihe-puha organikus pamut kendődet!

A foglalkozáson három textilmintát és egy 100 x 100 cm-es kendőt készíthetsz el a bemutatott technikákkal, melyek variációs lehetőségeinek csak a képzeleted szab határt. A tanultakat különféle festési eljárásokkal tudod használni otthon is, melyekről szintén szó esik majd.
Alkotásodat a workshop végén magaddal is viheted, az indigóval való festés folyamata – más növényi festő eljárásokkal ellentétben – elejétől a végéig lezajlik a foglalkozás alatt.

Neked való ez a workshop, ha több mintázási módot is szeretnél megismerni és kipróbálni, hosszan, mélyen elmerülnél az alkotásban, és akár otthon is folytatnád a festést. Ha egy rövidebb ízelítőre jönnél inkább, válaszd ezt, vagy ezt a foglalkozást.

Tudtad? A kék színért felelős pigmentet hosszú fermentáció során állítják elő az indigó növény leveleiből, melyet ma már többnyire szintetikusan előállított pigmenttel helyettesítenek. Ebből egy kémiai folyamat során lesz festésre használható csáva, ami történhet természetes anyagok, de erős vegyszeres használatával is. Mi csak eredeti növényi pigmenttel, és környezetbarát anyagokkal dolgozunk!
A csáva elkészítése hosszú folyamat, a workshopon készen fog várni titeket, mi a működési elvével és a használatával fogunk csak foglalkozni.

A workshop a nagymarosi Flow Craft Studióban kap helyet.
Foglald le a helyed most a stúdió honlapján keresztül!

Ár: 30.000 ft / fő
Időtartam: 5 h

Kérdésed van? Keress bátran!

A workshop min. 3 fő részvételével indul, és maximális 8 fős létszámmal tartjuk.

* az vásznak vizesek lesznek, amikor elviszed, kérlek, hozz magaddal vízhatlan zsákot a szállításhoz, hogy ne kelljen új nejlon zacskóval terhelnünk a környezetet!