rólam

Szerintem az élet egésze művészet, ha művészi igényességgel tekintünk rá. A jelenlét, a figyelem a lényeges, amivel tevékenykedünk. Nagy jógik szerint meditáció lehet bármi, amit teljes tudatossággal és odafigyeléssel végzünk. Ezt igyekszem élni a mindennapokban, és ez jelenik meg a munkámban is.
A természet állandó inspirációm, tökéletesen példázza ezt a teljes jelenlétet. Egyszerűen VAN. Gyerekkorom óta erősen vonzódom az erdőhöz, a növényekhez, állatokhoz, ahhoz az egyszerű létezéshez, ami ha körülvesz ellazulok, kitágul és szárnyra kap a lelkem. A munkám gerince is a létezés természetessége, az az egyszerű rend, ami körülöttünk lüktet; a művészet egyszerre átélési és kifejezési lehetősége ennek.

Hiszek benne, hogy az alkotás mindenkié, nem egy privilegizált csoport kivételes lehetősége. Alkotásra szükségünk van, ahogy a gyerekek természetüknél fogva építenek, rajzolnak, festenek, gyúrnak, mert a dolgok létrehozása közben felfedezzük, megértjük a világot és önmagunkat. Ezt a természetes szükségletet szeretném újra legitimizálni, ez a játékos, jelen-levő teremtés a workshopjaim és önismereti csoportjaim lelke.

Szeretem az egyszerűséget. Törekszem a minimalizmusra, a letisztultság és a kevesebb több elv megjelenik a alkotómunkámban, az otthonomban, a ruhatáramban, a konyhámban, mindenhol. A tisztaság, a rend, a puritán megjelenés és az egyszerűen esztétikus dolgok megnyugtatják a szemem és a tudatom, hangolják a belső egyensúlyom. A kezeim közül kikerülő képek és tárgyak hivatása, hogy egy csipetnyit közelebb hozzák ezt a belső harmóniát, emlékeztessenek a jelen-létre.

Mindebből egyenesen következik a hozzám közel álló slow mozgalomban is megjelenő környezettudatosság. Ha figyelek magamra és a környezetemre, tisztelet ébred bennem, és empátiával, odafigyeléssel, gondoskodással fordulok oda magamhoz, a Földhöz és a rajta élőkhöz. Fontossá válik számomra a jelenlétem, tevékenységeim következménye: szimbiózisra törekszem a felelőtlen használat és rombolás helyett. A civilizált társadalomban nagyon távol kerültünk ettől a jelenléttől és odafigyeléstől, én sem vagyok mindig tökéletesen itt, az én ökolábnyomom is gyakran nagyobb mint amit hagyni szeretnék. Önmagam és mások minősítése helyett azonban inkább teszem a dolgom. Figyelek, alkotok, inspirálok, és itt vagyok, hogy téged is támogassalak ebben a tudatos jelen-levésben.

Munkásságomban a legfontosabb eszközeim az elfogadás, a bizalom és a tisztelet, legyen szó terápiáról, tanításról vagy alkotásról.

ez is én vagyok

Szeretem élvezni az életet, különösen az édes oldalát. Az alkotást és kísérletezést a konyhában is szeretem, a festőanyagok főzőcskézése után leginkább desszert kategóriában.

Írtam egy szakácskönyvet, amivel a szenvedélyemnek való hódoláson túl a környezet- és egészségtudatosabb életmódot szeretném elérhetővé és vonzóvá tenni. Saját receptjeimen keresztül mutatom meg, hogy a tudatosság élvezhető, sőt egyszerű is lehet. Szakmai ártalom, hogy emellett a vizuálisan vállalható könyvek sorát is szándékoztam bővíteni.

Kövess instagramon, ha többet szeretnél megtudni!