Készíts kendőt shiborival!

Szívesen alkotnál valami különlegeset, amit viselni is tudsz? Ha szereted a természetes és egyedi textileket, alkoss velem!
A workshopon megmutatom a tradicionális japán shibori alap technikáit, végigvezetlek a valódi indigóval való festés folyamatán, s végül elkészítheted a saját, egyedi, természetesen festett kendődet.

workshopok

workshopok

workshopok

workshopok

Tudtad?

A kék színért felelős pigmentet hosszú fermentáció során állítják elő az indigo növény leveleiből, melyet ma már többnyire szintetikusan előállított pigmenttel helyettesítenek. Ebből egy kémiai folyamat során lesz festésre használható csáva, ami történhet természetes anyagok, de erős vegyszeres használatával is. Mi csak eredeti növényi pigmenttel, és környezetbarát anyagokkal dolgozunk!
A csáva elkészítése hosszú folyamat, a workshopon a működési elvével és a használatával fogunk csak foglalkozni, a csáva előkészítére nem térek majd ki.

Fontos infók

Az elkészült kendő és textilminták az utókezelést is megkapják, azonnal hazaviheted őket, de még nedvesek lesznek. A kendő anyaga ugyanaz a csodás, vékony, pihe-puha biopamut, amivel én is dolgozom (nincs beszegve 1-1 szál bomlása eleinte természetes, a folyamat meg fog állni).

A 4 órás workshop ára 27.00 ft / fő, amely magában foglalja a festéshez előkészített GOTS minősítésű biopamut kendőt és textilmintákat.

A workshop létszáma 6-8 fő, így maximális figyelmet és személyre szabott támogatást kapsz tőlem a folyamatban.

További részletek és jelentkezés a KAS oldalán.

workshopok

workshopok