PACHA MAMA • shibori kendő workshop növényi festéssel

Téged is lenyűgöz növények ereje és a bennük rejlő sokféle lehetőség? Imádod magad természetes és egyedi, saját készítésű dolgokkal körülvenni? Ha szereted a meglepetésekkel teli, játékos alkotást, és szívesen dolgozol textillel, a shiboriért rajongani fogsz!

Ezen a workshopon megismerheted a tradicionális japán shibori alap technikáit, és betekintést nyerhetsz a növényi festés boszorkányos világába. Textilmintákon próbálhatod ki a számodra legérdekesebb motívumokat, s végül elkészítheted a saját egyedi, pihe-puha organikus pamut kendődet!

A foglalkozáson három textilmintát és egy 100 x 100 cm-es kendőt készíthetsz el a bemutatott technikákkal, melyek variációs lehetőségeinek csak a képzeleted szab határt. A tanultakat különféle festési eljárásokkal tudod használni otthon is, melyekről szintén szó esik majd.

Kendőd a workshop végén kerül a festőlébe, melyben még legalább két órán át szükséges fürdőznie. Ezalatt bejárhatsz egyet a környék számtalan csodás kiránduló útvonala közül, vagy töltődhetsz a Duna-parton; s az alkotásaidat átveheted később a nap folyamán vagy a következő napokban. Ha mégsem szeretnél visszajönni értük, utánad küldjük őket.**

Neked való ez a workshop, ha több mintázási módot is szeretnél megismerni és kipróbálni, hosszan, mélyen elmerülnél az alkotásban, és akár otthon is folytatnád a festést. Ha egy rövidebb ízelítőre jönnél inkább, válaszd ezt, vagy ezt a foglalkozást.

A festésre Magyarországon gyűjthető és termeszthető növényeket használunk, melyekkel összesen négy színt hozunk létre, ezek közül tudsz majd választani. A workshopon több lépcsős pácolással előkészített textilekkel dolgozunk, hogy erős és tartós színeket kapjunk.

A workshop a nagymarosi Flow Craft Studióban kap helyet.
Foglald le a helyed most a stúdió honlapján keresztül!

Ár: 30.000 ft / fő
Időtartam: 5 h

Kérdésed van? Keress bátran!

A workshop min. 3 fő részvételével indul, és maximális 8 fős létszámmal tartjuk.

* az vásznak vizesek lesznek, amikor elviszed, kérlek, hozz magaddal vízhatlan zsákot a szállításhoz, hogy ne kelljen új nejlon zacskóval terhelnünk a környezetet!
** a csomagküldés díja ezesetben plusz 2000 ft.