festés szirmokkal, levelekkel

,

A sziromfestés ötletét Anita adta nemrégiben, és azonnal tudtam hogy sürgősen ki fogjuk próbálni. Igazi gyerekkel alkotós projekt, és felnőtt fejjel, egyedül is bele lehet merülni.

Igazi mancsolós, játszós, felfedezős móka, perfekcionizmusban szenvedőknek (mint én) kifejezetten ajánlott. Ugyanis csak kenni, maszatolni lehet, a tökéletlenség garantált… a tökéletes kikapcsolódsás mellett.

Az első lépés itt is a gyűjtés, mint az előző, sziromnyomdás technikánál. Imádok gyűjtögetni, rácsodálkozni a növényekre, szirmokra, illatokra közelről, figyelni-hallgatni, melyik jönne velem, melyik szeretne festeni. Első alkalommal összehordtunk mindenfélét ami érdekesnek látszott, azóta más szemmel fürkészem a gyepet: tulajdonságokat, színeket keresek, várom hogy egy-egy kiszemelt virág kinyíljon.

Szedj színeset, szagosat, zsengét és hervadtat, vaskosabb és szikár szirmokat, leveleket. Figyeld meg, próbáld ki őket, nem lövöm le a poént tuti tippekkel. Egy újabb módja ez a természetre hangolódásnak, egyfajta intim kapcsolódás, belelassulás. Gyerekekkel remek alkalom lehet az élővilággal való ismerkedésre is, beszélgethettek a talált vad-, gyógy- és dísznövényekről, megfigyelhetitek, megkereshetitek őket a növényhatározóban, olvashattok róluk érdekességeket.

És indulhat a maszatolás! Az ujjaid között, vagy a közvetlenül a papíron összenyomva festhetsz a levelekkel, szirmokkal! Kísérletezz, játssz a színekkel, effektekkel, keverd a színeket!

Számíts rá hogy maszatos lesz a kezed, a ruhád és kábé minden körülötted. Rövid időn belül egy kupac növényi apríték közepén fogsz csücsülni, ez a végén mehet a komposztba vagy nagyobb növények tövénél is elhelyzehető, ne a kommunális kukába dobd :)))

Jó mancsolást!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük